Skip to content
gunilla-herner-lundberg-foto-macro5

Om Gunilla

Jag heter Gunilla Herner Lundberg och bor på Öckerö i Göteborgs skärgård. Som natur och konstfotograf förenar jag mitt stora intresse för naturen med behovet av att uttrycka mig och skapa bilder. Min ambition är att fånga och skapa känsla och stämning i min bild, och förhoppningsvis förmedla detta till betraktaren. Min drivkraft är lust, längtan och kärlek till naturen.

Jag fotograferar det mesta, alltifrån landskap till det minsta lilla utsnittet. Fotografi betyder ”att måla med ljus”, och mina bilder får gärna ge ett målat intryck. Vid macrofotografering använder jag ett `macroobjektiv` som gör det möjligt att komma nära mitt motiv och därigenom upptäcka en ny värld i det riktigt lilla perspektivet. Jag låter trycka ut mina bilder i s.k. fine-art prints. Det är bilder som inte i första hand är dokumentära, utan där det konstnärliga uttrycket är en ambition.

Jag skaffade min första digitala systemkamera 2013 och sedan dess har mitt fotointresse bara vuxit. Jag har gått ett antal kurser, workshops och seminarier under åren. Nu senast ”Fotosidanåret 2020-21 ”; digitala webseminarier med Göran Segeholm och Emma Svensson samt inbjudna gäster inom fotografi.